IFS tanúsítvány -Az IFS /International Food Standard/szabványt a német és francia kereskedelmi vállalatok hozták létre abból a célból, hogy egységes minőségi követelményeket támasszanak a beszállított termékekre. Ez a biztonságos nyersanyagbeszerzés és feldolgozás mellett, szabályozza a minőségirányítási rendszert, a környezetvédelmi előírások alkalmazását és a nyomon követést. Az évente megújított tanúsítvány ma már elengedhetetlen feltétele a Garten Kft. exportjának.


Global G.A.P. tanúsítvány -A GlobalGap az Európai Kiskereskedők Egyesülete által létrehozott élelmiszerbiztonsági és minőségirányítási szabvány, amely a frissen fogyasztható termékek előállítását és lecsomagolását szabályozza. A szabvány megköveteli a termelő gazdaságoktól az elérhető legjobb technológiák alkalmazását és a fenntartható mezőgazdaság követelményeinek szem előtt tartását. A GlobalGAP a tanúsított termék teljes termelési folyamatát lefedi, az ültetéstől a lecsomagolt végtermékig. A Garten Kft. az általa forgalmazott termékek teljes körére rendelkezik GlobalGAP tanúsítvánnyal.


HACCPA HACCP rendszer az élelmiszerek feldolgozásával kapcsolatos rizikótényezőket határozza meg és kidolgozza ezek felügyeleti rendszerét, esetleges hibajavító eljárásait és ezek dokumentálását. A HACCP rendszer, dokumentálási kötelezettséggel jár. Ez a Garten Kft.-nél megtekinthető.