Szilva export
Termék Szezon Fajtainfo Csomagolás Méret

Szilva

07.01. - 08.31.

Rana

Szilva Rana
Rana
Igen korai szilvafajta. Nagyméretű, héja lilás-kék, húsa aranysárga édes. Magvaváló, friss fogyasztásra alkalmas.

Lepotica

Szilva Lepotica
Lepotica
Nagyméretű, a gyümölcsök többsége a 35-40 mm-es méretkategóriába tartozik. Formája kissé megnyúlt, lekerekített. Zöldessárga húsú szilva. Héja erősen hamvas, sötétkék színű.

Stanley

Szilva Stanley
Stanley
Augusztus közepétől érő sötétkék színű megnyúlt tojás alakú szilvafajta. Kemény húsa magvaváló. Friss fogyasztásra, befőzésre, fagyasztásra igen kedvelt fajta.

Bluefree

Szilva Bluefree
Bluefree
Késő, szeptember elején érik. Igen nagy, ellipszis alakú, héja sötétkék hamvas húsa zöldessárga, kemény és magvaváló. Elsősorban friss fogyasztásra alkalmas, de aszalásra is megfelelő.

President

Szilva President
President
Későn, szeptember közepén szedhető fajta. Nagy gyümölcsű, héja lilás színű, hamvas. Húsa kemény, enyhén savas, magvaváló. Friss fogyasztásra és aszalványkészítésre ajánlott.

lose 6 kg
10x1000 g
4 x 2000 g
28 mm+
32 mm+
36 mm+
40 mm+

A szilva hazánk egyik legelterjedtebb gyümölcsfajtája, amit sokrétű felhasználhatósága is indokol. Az export főleg a feldolgozóipar és az otthoni sütési célok kielégítését szolgálja, aminek magyarázata az, hogy az exportfajtákat inkább a hosszú pulton tarthatóság jellemzi, mint az átütő íz- és aromaélmény. A Garten Kft-t piaci bevezetettsége, az erre épülő termelői kapcsolatrendszere és csomagolási sokoldalúsága a magyar szilva export egyik meghatározójává teszik.

A kurzort a nevek fölé helyezve részletes információt olvashat adott termékről